Det här gör Ludde Samuelsson

Luddes huvudelement är stand up, men han har också en hel del annat för sig.

Ståuppkomiker

Ludde började med stand up comedy år 2007, då 17 år. Sedan dess har han uppträtt på i stort sett alla Sveriges stand up-scener och anlitats flitigt till företagsevenemang. På scen delar Ludde – oftast med glatt humör – öppenhjärtigt med sig av sina tankar och känslor i skickligt framförd stand up. Hittills har det resulterat i flera soloshower, specials och album.

Konferencier och programledare

Rutin från stand up-scenen kombinerad med bred allmänbildning gör Ludde till en påläst och rolig konferencier med fallenhet för att skapa god stämning. Utöver stand up-shower har Ludde programlett game shows, företagsfester och konserter.

Manusförfattare/skribent

Ludde har skrivit manus för humorprogrammen Robins och Svenska Nyheter på SVT och även hundratals kluriga frågor till Ring så spelar vi i Sveriges Radio. Han har också arbetat med Kvällspasset i P4 och Humorhimlen i P3. 2019 var Ludde med och grundade humorsajten Magasinet Nisch.

Stand up-kurser/föreläsning

Ludde har lett flera kurser och workshops i att skriva och framföra humor. Med yrkeserfarenhet av hantverket blandat med diverse klokheter från retorikstudier har han lotsat såväl aspirerande komiker som nervösa talare.

I övrigt

Ludde är uppvuxen i Malmö, bosatt i Malmö och utbildad journalist. 2021 startade han Stjärnkrigspodden där han pratar om Star Wars med Star Wars-relaterade gäster.