Det här gör Ludde Samuelsson

Luddes huvudelement är stand up, men han har också en hel del annat för sig.

Ståuppkomiker

Ludde började med stand up comedy år 2007, 17 år ung. Sedan dess syns han på i stort sett alla Sveriges stand up-scener och anlitas flitigt till företagsevenemang. På scen delar Ludde – oftast med glatt humör – öppenhjärtigt med sig av sina tankar och känslor i skickligt framförd stand up. Hittills har det resulterat i flera soloshower, specials och album.

Konferencier och programledare

Rutin från stand up-scenen kombinerad med bred allmänbildning gör Ludde till en påläst och rolig konferencier. Utöver stand up-shower har Ludde programlett game shows, banketter och konserter.

Manusförfattare och skribent

Ludde har skrivit manus för humorprogrammen Robins och Svenska Nyheter och sedan 2020 är han frågeskrivare för Ring så spelar vi i Sveriges Radio. Han har också arbetat med Kvällspasset i P4 och Humorhimlen i P3. 2019 var Ludde med och grundade humorsajten Magasinet Nisch. Här kan du läsa hans krönikor.

Stand up-kurser

Ludde har lett flera uppskattade kurser i stand up comedy. Med sin yrkeserfarenhet av hantverket blandat med diverse klokheter från sina retorikstudier har han lotsat såväl aspirerande komiker som nervösa talare. Våren 2023 håller Ludde en nybörjarkurs i Göteborg, mer om den och anmälan här.

I övrigt

Ludde är uppvuxen i Malmö och bosatt i Göteborg. Han är utbildad journalist och arbetade under coronapandemin som webb- och sociala medier-redaktör för Göteborgs-Posten.